Τηλέφωνο HappyByte 210-300-9540 0      Blog      Panel

 

16 αλλαγές που φέρνει το iOS 11.


To iOS 11 κυκλοφόρησε εδώ και μερικές μέρες για όλες τις συσκευές iPhone και iPad. Προσφέρει πάρα πολλές αλλαγές και βελτιώσεις με σκοπό να κάνει την εμπειρία χρήσης ακόμη καλύτερη.

iOS 11 iPhone

1) Οι εφαρμογές του iMessage είναι ποιο εύκολα προσπελάσιμες.

Η εφαρμογή μηνυμάτων iMessage έχει ένα ανασχεδιασμένο συρτάρι που κάνει τις εφαρμογές του iMessage και τα αυτοκόλητα ποιό εύκολα προσπελάσιμα. Αυτές οι λειτουργίες είχαν προστεθεί πρώτη φορά στο iOS 10 αλλά ήταν κρυμένες πίσω από ένα κουμπί.

2) Τα μηνύματα του iMessage συγχρονίζονται με τις άλλες σας συσκευές μέσω του iCloud.

Όλα τα μηνύματα σας πλέον θα συγχρονίζονται σε όλες τις συσκευές σας μέσω του iCloud. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ξεκινήσετε μια συζήτηση στο iPhone σας και να τη συνεχίσετε στο Mac ή στο iPad σας. Τα μηνύματα ακόμη και στο iCloud παραμένουν κρυπτογραφημένα με end-to-end encryption για να είστε σίγουροι ότι κανείς δεν θα έχει πρόσβαση στις συζητήσεις σας.

Επίσης με αυτό τον τρόπο το λειτουργικό μπορεί να σβήνει από τη συσκευή σας παλιά μηνύματα που δεν χρειάζεστε πια, μια και όταν χρειαστεί μπορεί να τα κατεβάσει από το iCloud. Έτσι τα μηνύματα πιάνουν ποιο λίγο χώρο στη συσκευή.

3) Πολλές βελτιώσεις στη Siri.

Η Apple χρησιμοποίησε τεχνολογίες “deep learning” για να δημιουργήσει μια βελτιωμένη και ποιο ανθρώπινη φωνή για τη Siri. Η Siri μπορεί να προφέρει την ίδια λέξη με πολλούς διαφορετικούς τρόπους ανάλογα με την πρόταση που αφηγείται. Έτσι δίνει περισσότερο την εντύπωση ότι συζητάτε με κάποιον αληθινό άνθρωπο.

Πλέον μπορείτε να ζητήσετε από τη Siri να μεταφράσει όποια πρόταση θέλετε. H μεταφράσεις που υποστηρίζονται είναι από τα αγγλικά σε κινέζικα, γαλικά, γερμανικά, ιταλικά και ισπανικά. Απλά πείτε: How do you say “η πρόταση σας” in chinese και η Siri θα σας προφέρει στα κινέζικα την πρόταση σας. Με αυτή τη λειτουργία είναι πολύ ποιο εύκολο να συνενοηθείτε στα ταξίδια σας στο εξωτερικό.

Η Siri πλέον μπορεί να σας προτείνει ειδήσεις που μπορεί να σας ενδιαφέρουν ή να δημιουργήσει καταχωρήσεις στο ημερολόγιο σας όταν κάνετε μια κράτηση ξενοδοχείου στο Safari.

Επίσης οι developers μπορούν να χρησιμοποιήσουν το SiriKit για να ενσωματώσουν τη Siri στις εφαρμογές τους. Έτσι θα δούμε πολύ σύντομα πολλές εφαρμογές που θα μπορούν να μιλήσουν μαζί μας, κάνοντας την εμπειρία χρήσης του κινητού μας ποιο εύκολη.

Siri translate

4) Νέοι codecs για εικόνες και βίντεο.

Με το iOS 11 μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νέους codecs ώστε οι εικόνες και τα βίντεο σας να καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο. O νέος codec HEIF (High Efficiency Image Format) προσφέρει διπλή συμπίεση σε σχέση με τον JPEG ενώ παράγει φωτογραφίες που μπορείτε να μοιραστείτε με άλλους. Αντίστοιχα στα βίντεο χρησιμοποιείται ο HEVC (High Efficiency Video Coding). Για να ενεργοποιήσετε τα νέα formats πηγαίνετε στο: Settings > Camera > Formats και πατήστε το High Efficiency.

5) Νέα εφέ στις live photos.

Όταν βλέπετε μια live photo μπορείτε πλέον να κάνετε swipe προς τα πάνω για να βρείτε ένα μενού με νέα εφέ. Τα νέα εφέ είναι τα Loop, bounce και long exposure. Επίσης μπορείτε να πατήσετε edit για να τις τριμάρετε και να αλλάξετε ποιό καρέ είναι το “κεντρικό”.

6) Αλλαγές στο Control center.

To Control Center έχει ξανασχεδιαστεί στο iOS 11. Πλέον όλες οι λειτουργίες είναι στην ίδια οθόνη και δεν χρειάζεται να κάνετε swipe αριστερά και δεξιά για να βρείτε αυτό που ψάχνετε. Επίσης μπορείτε να κάνετε 3D touch ή Long press σε κάποιο control για να αποκαλύψετε επιπλέον λειτουργίες.

Μπορείτε να επιλέξετε ποιά controls θα φαίνονται στο Control Center και με ποιά σειρά, πηγαίνοντας στο: Settings > Control Center > Customize Controls.

iOS 11 Control Center

7) Η Lock screen και το Notification center γίνονται μια οθόνη.

Άλλη μια αλλαγή που κάνει το interface του iOS 11 ποιό απλό είναι η ενοποίηση της Lock screen με το Notificiation Center. Έτσι πλέον όταν κάνετε swipe από την κορυφή της οθόνης θα βλέπετε την Lock screen μέ όλα τα ενεργά notifications. Φυσικά μπορείτε να κάνετε swipe αριστερά για να δείτε τα widgets ή δεξιά για να πάτε στην camera.

8) Εσωτερικοί χάρτες στο Apple Maps.

Σε πολλά πολυκαταστήματα και αεροδρόμια μπορείτε να δείτε εσωτερικούς χάρτες στο Apple Maps. Έτσι μπορείτε να βρείτε εύκολα κάποια περιοχή που σας ενδιαφέρει όταν είστε σε κάποιο ταξίδι σας.

9) Απενεργοποίηση ειδοποιήσεων όταν οδηγείτε.

Όταν το κινητό σας είναι συνδεμένο στο bluetooth του αυτοκινήτου σας, η λειτουργία “Do not disturb while driving” θα σταματήσει τα notifications. Έτσι δεν θα αποσπαστεί η προσοχή σας όσο οδηγείτε. Φυσικά υπάρχει η επιλογή να πείτε στο κινητό σας ότι δεν είστε εσείς που οδηγείτε με αποτέλεσμα να συνεχίσετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις.

Επίσης η εφαρμογή iMessage μπορεί να απαντάει αυτόματα κάθε φορά που θα δεχτείτε κάποιο μήνυμα, λέγοντας ότι οδηγείτε και δεν μπορείτε να απαντήσετε. O συνομιλητής σας μπορεί να απαντήσει με τη λέξη “urgent” αν πρόκειται για κάτι επείγον που πρέπει να δείτε αμέσως.

10) Νέο design για το App Store.

Το App Store υπέστη ολικό ανασχεδιασμό με στόχο να είναι ποιο απλό στη χρήση και να μπορούν οι χρήστες να βρίσκουν ποιο γρήγορα τα παιχνίδια και apps που θέλουν.

Η νέα κεντρική οθόνη του App Store λέγεται Today και έχει σκοπό να είναι ένας απλός τρόπος για να ανακαλύψετε τι συμβαίνει στο App Store. Περιέχει καρτέλες όπως “App of the day” και “Game of the day”.

Τα παιχνίδια για πρώτη φορά αποκτούν δική τους ξεχωριστή οθόνη στο App Store. Όλες οι υπόλοιπες εφαρμογές βρίσκονται στην οθόνη που λέγεται απλά “Apps”. Το μενού του App Store συμπληρώνουν οι επιλογές Search και Updates.

iOS 11 new App Store

11) To Apple Music γίνεται καλύτερο και ποιο κοινωνικό.

Το Apple Music τώρα σας δείχνει τι ακούνε οι φίλοι σας ώστε να μπορείτε να ανακαλύψετε ποιο εύκολα νέα μουσική. Μπορείτε να κάνετε ένα προφίλ και να ακολουθήσετε άτομα με παρόμοιο γούστο με το δικό σας.

Επίσης με το MusicKit API οι developers μπορούν να κάνουν εφαρμογές που δουλεύουν παράληλα με το Apple Music. Για παράδειγμα εφαρμογές όπως το Shazam και το SoundHound μπορούν να προσθέτουν αυτόματα στο Apple Music τραγούδια που έχουν εντοπίσει. Εφαρμογές για DJing μπορούν να έχουν πρόσβαση στη βιβλιοθήκη του Apple Music.

12) Νέες δυνατότητες για developers.

Το iOS δίνει τη δυνατότητα στους developers να χρησιμοποιήσουν δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης και machine learning με το Core ML. Με το Vision API, οι developers μπορούν να αναγνωρίζουν πρόσωπα και μνημεία σε φωτογραφίες. Με το Natural language API μπορούν να επεξεργαστούν κείμενο με φυσικό τρόπο στις εφαρμογές τους.

Με το iOS 11, η Apple ποντάρει πολλά στην επαυξημένη πραγματικότητα (Augmented Reality). Με το ARKit οι developers μπορούν πολύ εύκολα να κάνουν εφαρμογές και παιχνίδια AR. Η Apple υποστηρίζει ότι με το ARKit, τα iPhones και iPads θα γίνουν η μεγαλύτερη πλατφόρμα AR παγκοσμίως.

13) Καλύτερο multitasking στο iPad.

Ένα από τα μεγαλύτερα παράπονα των χρηστών iPad ήταν ότι δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τις συσκευές τους για δουλειά. Έτσι με το iOS 11 το iPad αποκτάει νέες λειτουργίες που το κάνουν να μοιάζει περισσότερο με υπολογιστή.

Η νέα μπάρα εφαρμογών χωράει περισσότερα εικονίδια. Αν κάνετε swipe από την κάτω μεριά της οθόνης θα δείτε αυτόματα την μπάρα εφαρμογών με αποτέλεσμα να είναι πολύ ποιο γρήγορο να αλλάξετε την ενεργή εφαρμογή. Επίσης μπορείτε να κάνετε drag ένα εικονίδιο από την μπάρα προς τα πάνω για να ενεργοποιήσετε γρήγορα το split view που σας επιτρέπει να έχετε δύο εφαρμογές δίπλα δίπλα.

To iPad τώρα υποστηρίζει drag and drop για κείμενο, links και φωτογραφίες. Επίσης υποστηρίζει drag and drop πολλαπλών αντικειμένων. Για παράδειγμα μπορείτε να κάνετε drag πέντε φωτογραφίες από το Photos app σε ένα email.

14) Νέα εφαρμογή Files για διαχείριση αρχείων.

Με την νέα εφαρμογή Files, τα αρχεία σας είναι μαζεμένα σε ένα μέρος. Η εφαρμογή υποστηρίζει φυσικά το iCloud αλλά και τρίτες υπηρεσίες όπως Dropbox, Google Drive και Box. Μπορείτε να οργανώσετε τα αρχεία σας σε φακέλους ή tags ανάλογα με το τι σας βολεύει. Πλέον όταν κάνετε μια αναζήτηση αρχείων θα βλέπετε όλα τα αποτελέσματα σε ένα μέρος παρόλο που τα αρχεία μπορεί να βρίσκονται σε διαφορετικές υπηρεσίες. 

15) Το iOS σας ενημερώνει όταν μια εφαρμογή μοιράζεται την τοποθεσία σας.

Όταν μια εφαρμογή χρησιμοποιεί την τοποθεσία σας, το iOS θα δείξει μια μπλε μπάρα για να σας ενημερώσει. Όταν παρατηρήσετε κάτι τέτοιο μπορείτε να πάτε στα settings και να επιλέξετε για αυτή την εφαρμογή να έχει πρόσβαση στην τοποθεσία σας μόνο όταν είναι ενεργή και όχι όταν τρέχει στο background. 

16) Νέα λειτουργία έξυπνου dark mode.

Με το Smart Invert μπορείτε να έχετε ένα dark mode που κάνει την οθόνη σκοτεινή. Έτσι μπορείτε να χρησιμοποιείτε ποιο άνετα τη συσκευή σας τα βράδια χωρίς να σας ενοχλεί η φωτεινότητα της οθόνης. Για να το ενεργοποιήσετε πρέπει να πάτε στο: General > Accessibility > Display Accommodations > Invert Colours > Smart Invert.



Ακολουθήστε μας, για να μαθαίνετε τα νέα μας και τις δημοσιεύσεις του blog μας.
Facebook Twitter


Όλα τα άρθρα